Uw laptops laten opkopen is een duurzame oplossing!

Beschikt u als ondernemer over laptops die u niet meer nodig heeft? Laat ze niet verstoffen! Er is namelijk een enorme vraag naar gebruikte computers. Binnen Nederland kunt u contact opnemen met diverse organisaties om uw oude laptops te laten opkopen. In dit artikel vertellen we meer over het laten opkopen van overbodige computers. We leggen uit waar u op moet letten bij het verkopen van uw laptops, maar ook wat de voordelen zijn. Bovendien gaan we dieper in op de werkwijze van gerenommeerde inkopers.

Uw laptops laten opkopen? Dit moet u weten!

Als u van plan bent om uw overbodige laptops te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met uw data. Criminelen verwelkomen bedrijfsdata met open armen, dit heeft al aanzienlijke schade veroorzaakt in verschillende organisaties. U kunt denken aan cyberaanvallen, phishing en afpersing.

Verkoop uw laptops dus alleen aan gecertificeerde inkopers. Zo weet u zeker dat uw bedrijfsdata niet op straat komt te liggen, want zij verwijderen de oude data op een gecertificeerde manier. 

Wat doet een inkoper met uw laptops?

Inkopers, zoals CTC, verwijderen uw data zorgvuldig. Na het verwijderen van de data worden de laptops gecontroleerd en indien nodig bijgewerkt of gerepareerd. Indien een laptop niet meer is te repareren, of het niet rendabel is om de reparatie nog uit te voeren, worden de onderdelen hergebruikt.

Uiteindelijk worden uw opgekochte laptops opnieuw op de markt gebracht als refurbished systeem. Deze laptops zijn erg in trek bij mensen die weinig te besteden hebben, of niet de hoofdprijs willen betalen voor een krachtige laptop.

Wat zijn de voordelen van het laten opkopen van uw laptops?

Uw overbodige laptops verkopen brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Duurzame oplossing: door uw laptops te verkopen draagt u als ondernemer bij aan het verminderen van elektronisch afval. Uw oude systemen komen opnieuw op de markt om particulieren of andere bedrijven te voorzien van een krachtige laptop.
  • Meer ruimte: de laptops staan niet meer in de weg. De ruimte die ontstaat kunt u inzetten voor andere doeleinden.
  • Restwaarde: naarmate laptops langer op de plank liggen, neemt hun waarde af. Verkoop uw laptops op tijd om er nog iets aan te verdienen. De verdiensten kunt u investeren in nieuwe projecten of technologie. U kunt bijvoorbeeld sneller upgraden naar nieuwe systemen.
  • Geen datalek: als u uw gebruikte laptops laat opkopen door een gerenommeerde inkoper, voorkomt u dat gevoelige informatie in de verkeerde handen terechtkomt. De datadragers worden professioneel gewist.

Over de auteur

Scroll naar boven